Anmäl dig nu!

Alexandra Pascalidou

Yttrandefrihetens pris och Tystnadens täckmantlar

Alexandra föreläser om konsten att konsekvent stå för mänskliga rättigheter och allas lika värde – även när det är helt ute och du står till synes helt ensam. Om kampens kostnader och likabehandlingens lönsamhet. Om mångfaldens myspys och misslyckanden.

Alexandra Pascalidou, författare, programledare och journalist och har utsetts till Årets Europé 2015 för att hon har vidgat vårt perspektiv av Europa. Alexandra föreläser och leder debatter och evenemang runtom i Europa. Med engagemang, glöd och positiv energi föreläser hon om mångfald och media, demokrati och rättvisefrågor, retorik och ledarskap, jämställdhet och kulturkompetens. Vi hör henne också i radio som programledare för Ring P1, Pascalidou i P1 och P1 Debatt.

Alexandra föddes i en rumänsk tvättstuga av grekiska föräldrar, kom till Sverige som 6-åring och engagerade sig tidigt ideellt. Hon uttrycker själv sitt engagemang så här: ”Kampen för mänskliga rättigheter är min livsnerv. Jag växte upp bland fattiga människor som tvingades kämpa för sina rättigheter, rättigheter som andra kan ta för givna.” Alexandra Pascalidou talar sex språk, har bott runt om i världen och älskar att resa eftersom det ger henne vidgade vyer och håller hennes engagemang i samhällsfrågor kokande.